Waar u op moet letten bij webgebaseerde software voor salarisadministratie

0
112

Met de huidige technologie maken webgebaseerde payroll-serviceproviders het voor bedrijven van elke omvang gemakkelijk om de payroll-services te krijgen die ze nodig hebben tegen een betaalbare prijs. De voordelen van webgebaseerde payroll-oplossingen zijn talrijk. Twee belangrijke servicefuncties die moeten worden geëvalueerd, zijn onder meer rapportagemogelijkheden en naleving van wet- en regelgeving.

Sleutels tot succes op Payroll bedrijf het gebied van webgebaseerde salarisadministratie

Rapportagemogelijkheid: Omdat een van de grootste kosten van het runnen van een bedrijf het salaris van de werknemer is, is de rapportagemogelijkheid van de webgebaseerde salarisadministratiesoftware die uw bedrijf kiest uiterst belangrijk.

Sommige aanbieders van webgebaseerde salarisadministratiediensten bieden minimale gegevens, terwijl andere robuustere pakketten bieden. De beste bieden een volledig spectrum aan gebruiksvriendelijke en gemakkelijk toegankelijke standaardrapporten die bedrijfseigenaren en managers kunnen gebruiken om belangrijke beslissingen te nemen. Als het management bijvoorbeeld de totale personeelskosten probeert te beoordelen, wil het de relatie analyseren tussen belangrijke werknemersindicatoren zoals overwerk, verloop en vakantietijd.

Een belangrijk voordeel van online salarisadministratiediensten is altijd toegang tot salarisgegevens en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot informatie uit elke tijdsperiode. U hoeft geen stapels papier, stapels rapporten of een groot aantal cd’s te doorzoeken. Log gewoon in, toets de door u gekozen tijdsperiode in en de informatie is binnen handbereik. Dit vereenvoudigt het besluitvormingsproces omdat u essentiële informatie kunt doorgeven aan belangrijke partijen en sneller tot beslissingen kunt komen.

Naleving van regelgeving: Arbeidswetten en loonheffingen veranderen voortdurend en worden steeds complexer. Een bedrijf runnen en op de hoogte blijven van officiële regelgeving kan overweldigend zijn voor zelfs de meest vooruitstrevende onderneming. Hierdoor hebben veel ondernemers hun salarisadministratie uitbesteed aan payroll dienstverleners die deskundig zijn op het gebied van loonheffingen en loonheffingen en gespecialiseerd zijn in deze complexe praktijk.

Webgebaseerde salarisadministratiediensten kunnen ervoor zorgen dat bedrijven voldoen aan alle federale, staats- en lokale arbeidswetten. En het kan minder kosten dan het in eigen huis te doen of een ouderwetse service te gebruiken. Enkele van de benodigdheden die u zou moeten eisen van aanbieders van webgebaseerde salarisadministratiediensten zijn onder meer:

Wijzigingen in de belastingwetgeving: Loonbelastingwetten veranderen elk jaar op federaal, staats- en lokaal niveau. Gerenommeerde webgebaseerde payrollproviders zorgen ervoor dat alle belastingtabellen in hun systemen up-to-date en conform zijn en dat alle wijzigingen in de loonbelastingwetgeving volledig worden gecommuniceerd. Als u een webgebaseerd salarissysteem gebruikt, hoeft u niet naar belastingupdates te kijken, de updates zelf te uploaden en zelf salarisverwerkingssoftware te beheren.

IRS-rapportage: de juiste webgebaseerde payroll-serviceprovider zal al uw payroll-gerelateerde IRS-verplichtingen afhandelen, zoals het berekenen, aftrekken, betalen en indienen van alle federale, staats- en lokale belastingen. Kies je voor de juiste dienst, dan hoef je alleen nog maar je salarisgegevens in te voeren. De software zal dan automatisch alle toepasselijke formulieren berekenen, aftrekken en archiveren en op de juiste overheidsrekeningen storten.

Papierwerk aan het einde van het jaar: naast de jaarlijkse en driemaandelijkse aangiften van loonheffingen, zal een hoog aangeschreven webgebaseerde leverancier van salarisadministratiediensten aan het einde van het jaar W-2- en 1099Mis-formulieren opstellen en distribueren naar uw personeelsbestand. tijdelijke en parttime werknemers en onafhankelijke contractanten.

Er komt zoveel meer kijken bij het kiezen van de juiste webgebaseerde payroll-serviceprovider dan alleen het verwerken van de salarisadministratie. Ondernemers moeten zich ook zorgen maken over rapportagemogelijkheden en naleving van wet- en regelgeving. Nu, met de huidige online salarisadministratie en webgebaseerde technologie, is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot zowel handige als nauwkeurige salarisadministratiediensten tegen een betaalbare prijs.